O NAMA

naša misija

Udruženje Čivijaški karneval je grupa entuzijasta koja deluje od 2008. godine na teritoriji grada Šapca. Ova grupa entuzijasta predvođena Raduškom Jankovićem od 2008. godine organizuje Čivijaški karneval uz podršku Grada Šapca i Turističke organizacije grada Šapca.
 

Čivijaški karneval se održava sve godine u septembru od 2008. godine u okviru tradicionalne manifestacije Čivijada i za vreme vašara. Naša manifestacija neguje sećanje na prve karnevalske povorke koje su održavane u Šapcu sredinom 20. veka. U tri dana naše manifestacije možete videti Karneval kućnih ljubimaca, Čivijaško krčkanje,  Karneval predškolskih ustanova, Dečji karneval, Sampitijadu i Čivijaške genijalce, Karneval beba i trudnica, Veliku međunarodnu karnevalsku povorku.

FECC

Grad Šabac je od 2009. godine ponosni član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC). Članstvo u FECC-u omogućuje postavilo je naš karneval na mapu svetskih karnevalskih gradova.

Rezultat nešg članstva u FECC-u je veliki broj posetilaca iz čitave Evrope i sveta. Grad Šabac je u maju 2018. godine bio domaćin 38. svetskog kongresa karnevalskih gradova gde se okupilo preko 180 učesnika iz 20 zemalja. 

Naš tim

Naš tim okuplja mlade i školovane ljude koji su predvođeni Raduškom Jankovićem koji je dobitnik nagrade Turistička slagalica iz 2011 godine u kategoriji “zaslužni pojedinac u oblasti manifestacionog turizma”. Naš tim čine:

  • Raduško Janković, koordinator karnevala
  • Aleksandar Kovačević, zamenik koordinatora karnevala
  • Sonja Kojadinović, članica organizacionog odobra
  • Miloš Cimeša, član organizacionog odbora
  • Ana Miler, članica organizacinog odbora
  • Nemanja Pantić, član organizacionog odobra
  • Mina Pantelić, članica organizaconog odobra

Generalni pokrovitelj karnevala

Grad Šabac

Sponzori i prijatelji karnevala